Best_Midnattsloppet

11 augusti 2022

Best Transport förbättrar framkomligheten för stockholmarna under Midnattsloppet

Lördag 13 augusti är det återigen dags för Midnattsloppet i Stockholm, vilket innebär löpning, god stämning, folkfest - och avspärrningar i Stockholmstrafiken. I år tillhandahåller Midnattsloppet, med hjälp av Best Transports trafikplattform, en färdvägstjänst för alla som behöver ta sig in eller ut från Södermalm under eftermiddagen och kvällen.

Best Transport äger och utvecklar idag, genom dotterbolaget Best Labs, Europas mest avancerade ruttoptimeringsteknologi. Företagets trafikplattform kombinerar djupa analyser av kartor med realtidsinformation om exempelvis trafikläge och långvariga eller temporära vägavspärrningar. Vid en trafikstockning, ett sportevenemang eller event, såsom Midnattsloppet, simulerar företagets trafikledningssystem effektivt och snabbt alternativa färdvägar.

Hittills är detta något som kunnat nyttjas av Best Transports fordon under pågående leveranser, men inför Midnattsloppet öppnar företaget upp trafikplattformen för allmänheten. Det kommer hjälpa såväl samhällsviktiga funktioner såsom Polisen och ambulanser, likväl som hemtjänsten och alla bilburna trafikanter med att navigera sig fram till och från Södermalm under lördagens folkfest.

– Under de senaste åren har Best Transport investerat stort i ny teknologi och egen tech-utveckling, vilket markant har ökat effektiviteten och kortat ner transportsträckorna. Det är väldigt spännande att vår teknologi nu kommer till nytta för fler, säger Jonas Bohman, Head of Best Labs.

Best Transport har under lång tid varit ledande i transportbranschen på ruttoptimering, samordning och samtransport. Sedan årsskiftet utförs företagets leveranser med fordon som framförs på fossilfria bränslen.

– Det är oerhört glädjande att vi på Best Transport har ställt om hela vår fordonsflotta till att gå på förnybara bränslen såsom el och HVO100. Men det gäller att hushålla även med de förnybara bränslena och där är vår trafikplattform en nyckel till att kraftigt sänka bränsleförbrukningen. Jag tycker att det är häftigt att tusentals Stockholms-bilister nu kommer dra nytta av vår trafikplattform och att det över tid kommer bidra till minskade koldioxidutsläpp i Stockholm, säger Niklas Knight, Koncernchef på Best Transport.

Här hittar du färdvägstjänsten:

https://eventmap.cityflow.se/

https://midnattsloppet.com

https://trafiken.nu/stockholm/

Kontakt

Niklas Knight
Koncernchef, Best Transport
niklas.knight@besttransport.se

Jonas Bohman
Head of Best Labs
jonas.bohman@besttransport.se

Nyhetslistan