hemleverans_terminal.png

17 december 2019

Best Transports rekord under Black Week

– ökade sina hemleveranser med nästan 100 procent

Årets Black Week är över och shoppingen sköt i höjden även i år. Framförallt valde rekordmånga människor att beställa varor direkt hem till dörren med Best Transport. Transportaktören prognostiserade inför Black Week att företagets antal utförda hemleveranser skulle öka med 60 procent, något som vida överträffades. Nu står det klart att Best Transport totalt ökade sina hemleveranser med nästintill 100 procent under Black Week 2019.

I år inträffade Black Week över första advent, vilket kunde innebära att fler skulle passa på att inhandla julklappar under veckan. Därför prognostiserade Best Transport en 60-procentig ökning av aktörens hemleveranser. Men istället dubblerades nästan antalet körningar hem till dörren under shoppinghelgen. Best Transport utförde tillslut hela 98,4 procent fler hemleveranser jämfört med i fjol.

– Som vi förutspådde slog våra hemleveranser rekord under Black Week 2019. När antalet leveranser från samtliga e-handlare Best Transport levererat från vägs samman kan vi glädjande konstatera att vi ökade med nästan 100 procent från föregående års Black Week. Detta hade inte varit möjligt utan ett gott samarbete med e-handlarna och den stora volymökningen är ett bevis på att vi stod stadigt rustade inför det enorma tryck som denna vecka medför, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Krav på snabbhet ökar

Efterfrågan på hemleveranser ökar, men det gör även efterfrågan på att få sina varor samma dag som beställningen läggs. En snabb leverans hem till dörren kan vara ett räddande alternativ för den som är ute i sista minuten. Dessutom visar bolagets senaste undersökning att hela 41 procent i åldrarna 18-29 år tänka sig att betala mer än 50 kronor extra för att få leveransen samma dag som beställningen görs.

– Betaljningsviljan indikerar att många eftersöker flexibiliteten snabba hemleveranser skapar. Och vi strävar efter att tillhandahålla tillgängliga och flexibla lösningar som passar alla, oavsett ålder eller livssituation. Att våra samma dag-leveranser ökar är ett tecken på att de kan underlätta för många att få livspusslet att gå ihop, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.


Ladda ner hela undersökningsresultatet:

Undersökningsresultat – så mycket kan svenskarna betala för en samma dag-leverans

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Best Transport och pågick under perioden 12 till 13 februari 2019. Sammanlagt genomfördes 1 002 intervjuer via internet med män och kvinnor 18+ år i Sverige.

Kontakt

Niklas Knight
VD, Best Transport
076-142 52 37
niklas.knight@besttransport.se

Nyhetslistan