lastcykel_arstiderna.png

4 mars 2020

Årstiderna väljer hemleverans med Best Transports lastcyklar

Genom ett samarbete med Best Transport rycker det ekologiska matkasseföretaget Årstiderna allt närmre sitt mål om att i år ha en klimaträkenskap i balans. Nu kan Årstidernas kunder i centrala Göteborg få sina matkassar levererade hela vägen hem till dörren med lastcyklar från Best Transport.

Det ekologiska matkasseföretaget Årstiderna har sedan starten haft hållbarhet, miljö och ekologi på sin agenda. År 2020 är året då företaget ska ha en klimaträkenskap i balans, vilket innebär att företaget ser över sin klimatpåverkan i alla led. Från och med 1 mars 2020 levereras Årstidernas matkassar till kunder som bor i centrala Göteborg med Best Transports lastcyklar.

– Årstiderna har fullt fokus på att dra ner sina CO2-utsläpp i alla led, inklusive distributionen. Storstäderna växer samtidigt som trängseln ökar och därför är det ett naturligt steg för oss att tillsammans med Best Transport, vår samarbetspartner i Göteborg, öppna upp för cykeldistribution i Göteborgs innerstad, säger Ulrik Holmbjerg, Distributionschef på Årstiderna.

Med Best Transports lastcyklar kombineras fördelarna med att kunna erbjuda snabba och bekväma hemleveranser med att kunden samtidigt gör ett smart miljöval. Cykeldistributionen, som utgår från Best Transports terminal på Mejerigatan, frigör samtidigt ytor och minskar trafikträngseln i innerstaden.

– Vi på Best Transport är glada att vi, genom att erbjuda hemcyklade matkassar i Göteborgs innerstad, kan hjälpa Årstiderna ta ett stort steg framåt i arbetet med att reducera sitt klimatavtryck. Förutom denna positiva miljöinverkan är lastcykeln också ett smart transportval eftersom den obehindrat tar sig fram i vår innerstad, samtidigt som den bidrar till minskad biltrafik, säger Niklas Falk, Affärsområdeschef på Best Transport i Göteborg.

Kort fakta om lastcykeln

  • Drivs till 100% av el
  • Endast 86 cm bred (smalare än trehjuliga familjelastcyklar)
  • Klarar en volym upp till 1 m3
  • Har ca 5 mils räckvidd
  • Inbrottssäker container som är designad att klara av väder och vind

Kontakt

Niklas Falk
Affärsområdeschef Göteborg, Best Transport
031-80 50 07
niklas.falk@besttranport.se

Ulrik Holmbjerg
Distributionschef, Årstiderna
+45-25 20 79 02
uho@aarstiderne.com

Nyhetslistan