best_hast.png

1 april 2018

Best Häst – Ny satsning från Best Transport

Senast år 2020 ska miljözoner med dieselförbud införas i Stockholm. För att fortsatt kunna erbjuda snabba distributioner i Stockholms innerstad sadlar nu Best Transport om och börjar med Best Häst.

Best Transport är alltid uppmärksamma på förändringar och söker ständigt nya och bra lösningar. För att stå redo när Stockholms stad nu tänker införa miljözoner för dieselbilar lanserar Best Transport en helt ny satsning – Best Häst.

– Vi har idag en stark hållbarhetsprofil i och med att vi klimatkompenserar alla våra transporter samt att vi satsar på att ställa om fordonsparken från diesel till 100% förnybart bränsle HVO100. Med Best Häst ser vi att vi ytterligare kan stärka vår miljöprofil, säger Niklas Knight, vd på Best Transport.

För att säkerställa snabba transporter samarbetar Best Transport med Sveriges Ryttarförbund. Tillsammans lanserar de nu en budryttarutbildning som hålls i Sveriges Ryttarförbunds regi. I utbildningen ingår bland annat delkurserna hästetikett, hästrätt och budgalopp.

– Det är viktigt att vi visar hänsyn till omgivningen vad gäller exempelvis buller i form av hästsko-klapper och hur vi hanterar eventuell spillning från våra budhästar. Men vi behöver också se till att våra budryttare har god kunskap om hästrätt. Delkursen i hästrätt genomför vi tillsammans med djurrättsorganisationen Hästlyckan. Det gör att vi säkerställer att hästens välbefinnande är i ständigt fokus hos Best Transports budryttare, säger Niklas Knight.

Den första utbildningen drar igång i maj och de första 20 budryttarna förväntas vara färdigutbildade i augusti. Samtidigt pågår arbetet med att ta fram smarta vagnar och carry-on-horse-lösningar för snabba hästtransporter.

– Det finns idag inga nationella riktlinjer för hur mycket en häst får bära. Men vår carry-on-horse-lösning kommer framförallt ta bud och leveranser med mindre och lättare försändelser. Tyngre paket kommer att köras med orangea Best Häst-vagnar, avslutar Niklas Knight.

Kontakt

Niklas Knight
VD, Best Transport
076-142 52 37
niklas.knight@besttransport.se

Nyhetslistan