qlocx.png

16 november 2017

Best Transport och Qlocx förenklar hemleveranser för konsumenten

I ett nytt samarbete ska Best Transport tillsammans med Qlocx ta nästa steg mot framtidens hemleveranser. Detta genom digitala paketboxar. Med den tekniska lösningen kan paket levereras hela vägen hem till säkert förvar utan att mottagaren behöver vara hemma.

E-handeln fortsätter att växa lavinartat och när fler köp sker via nätet ökar också kraven på flexibla leveranser. Qlocx har utvecklat paketboxar med digitala lås som öppnas genom en app och ersätter den traditionella brevlådan. På så vis har de skapat möjligheten att få paket levererade till en egen paketbox utan att mottagaren fysiskt behöver vara på plats för att ta emot leveransen. Chauffören får istället en digital engångsnyckel till mottagarens paketbox direkt i sin handdator för att kunna leverera paketet. Best Transport kommer nu att leverera till de cirka 780 testmottagare som i dagsläget finns i Stockholms län. Inom två år är förhoppningen att ha 10 000 anslutna mottagare.

– Inför en bred lansering som beräknas till årsskiftet, är huvudfokus att utöka räckvidden där samarbetet med Best Transport är ett väldigt viktigt steg. Det innebär att vi kan leverera ett värde för fler konsumenter och jag vet av egen erfarenhet att Best Transport är snabba, smidiga och pålitliga, säger Christian Åsheim, VD för Qlocx.

En uttalad målbild hos Best Transport är att förenkla vardagen för konsumenten genom smidiga leveranser. Samarbetet med Qlocx blir ett tydligt exempel på strävan att alltid ligga i framkant för nya leveransmetoder inom den växande e-handeln.

– Vi anser att det är extremt viktigt att följa all utveckling kring leveranser till privatpersoner. Att erbjuda alternativa och flexibla leveransmetoder till mottagaren är något som ständigt är på vår agenda. Vi är stolta över att vara med att driva utvecklingen som underlättar vardagen för slutkonsumenten, säger Jimmy Swalén, affärsutvecklare på Best Transport.


Apotea blir pilotkund
I det nya samarbetet blir onlineapoteket Apotea pilotkund. Testmottagarna kan nu få sina varor hemlevererade utan att mottagaren behöver vara på plats och ta emot paketet, oavsett om de bor i villa eller lägenhet. För villor har leveransboxen ersatt brevlådan och i flerfamiljshus har man antingen kompletterat fastighetsboxarna med paketboxar i trappuppgången eller installerat den digitala låsmodulen i ett valfritt utrymme i fastigheten vilket skapar ett så kallat leveransrum.

– För oss är det viktigt att varorna transporteras hem till konsumenten snabbt och tryggt. Att komplettera leveransen med smarta leveransboxar är ett steg i rätt riktning för utvecklingen av hemleveranser, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Kontakt

Jimmy Swalén
Affärsutvecklare och Hemleveransansvarig, Best Transport
076-778 51 00
jimmy.swalen@besttranport.se

Christian Åsheim
VD, Qlocx
070-145 25 75
christian.asheim@qlocx.com

Pär Svärdson
VD, Apotea
070-497 42 37
par@apotea.se

Nyhetslistan