karmalemonchallenge.png

12 maj 2020

Best Transport stöttar #KarmaLemonChallenge

Med start tisdag 12 maj stöttar Best Transport det hittills största svenska barnrättsinitiativet med anledning av coronakrisen: Rädda Barnens och Karmas initiativ #KarmaLemonChallenge. I Malmö distribuerar Best Transport måltider till barn och familjer som har svårt att få pengarna att räcka till.

Redan innan coronakrisen hade många familjer i Sverige det svårt ekonomiskt. Tusentals barn är beroende av samhällets skydd mot våld och av den frukost, lunch och mellis som de får i skolan och på fritids. När skolor helt eller delvis stänger på grund av coronakrisen riskerar barn att snabbt hamna utanför samhällets radar.

Karma har, i samarbete med Rädda Barnen, startat insamlingen #KarmaLemonChallenge med målet att donera fem miljoner kronor, vilket motsvarar 100 000 måltider till barn och unga. Pengarna går oavkortat till Rädda Barnens arbete för barn och de används där det behövs som mest.

– På Best Transport har vi sedan länge ett miljö- och inkluderingsengagemang. Under coronapandemin har vi utökat vårt samhällsengagemang till att omfatta fler områden, framförallt genom att stötta sjukvården med snabba transporter. Många av oss som arbetar på Best Transport har barn i unga år och det känns självklart att vi också stöttar detta viktiga initiativ för att hjälpa barn, ungdomar och familjer i utsatta områden, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Best Transport hämtar upp matleveranserna centralt på Clarion Malmö Live, och levererar till olika platser i Rosengård och Lindängen. Initialt pågår samarbetet under en månad, med möjlig förlängning.

- På Rädda Barnen ser vi hur barn drabbas av att stora delar av samhället nu sätts på paus. Vi har redan börjat se konsekvenserna och vi måste därför agera snabbt och uthålligt. Det är så betydelsefullt att företag som Best Transport förstår hur mycket deras bidrag betyder för att vi ska kunna möta de behov vi ser, säger Anna Beckeman Parandian Key Account Manager på Rädda Barnen.


Det här är #KarmaLemonChallenge

#KarmaLemonChallenge vill förmedla att när något i livet är surt, är det ofta andra som har det tuffare. Kinnevik, Wallenberg, Prins Daniel, Joel Kinnaman m.fl. har stöttat insamlingen som hittills varit igång i tre veckor. Läs mer på https://karma.life/sv/radda-barnen/

Nyhetslistan