best_easy2you.jpg

6 augusti 2020

Förvärvar norska Easy2Yous hemleveransverksamhet

Best Transport strävar efter marknadsledande position i Norge

Best Transport etablerade sig på den norska marknaden 2015. Sedan dess har transportföretaget kraftigt expanderat verksamheten i Sverige, Norge och Danmark för att nå målsättningen att bli marknadsledande inom snabba transporter i Norden. Best Transport har nu siktet inställt på att inta en marknadsledande position i Norge genom att förvärva norska Easy2Yous hemleveransverksamhet.

En tydlig position på den norska marknaden och en indikation på att Best Transport nu närmar sig målet om att bli Nordens ledande aktör inom snabba transporter och urban logistik. Det blir resultatet när Best Transport i slutet på augusti förvärvar norska Easy2Yous hemleveransverksamhet. Transportföretaget välkomnar då också närmare 100 nya medarbetare samt stärker flottan med 80 fordon i Norge och får samtidigt en lokal närvaro med kontor i åtta norska städer.

– Vi strävar efter att få en marknadsledande position i Norge vad gäller såväl bud och distribution inom B2B liksom hemleveranser B2C. Genom förvärvet av Easy2Yous hemleveransverksamhet får vi flera positiva konsolideringseffekter som gör att vi accelererar vårt hemleveranserbjudande till nordiska e-handlare. Men förvärvet gör också att vi stärker vårt kunderbjudande inom B2B med utökad kapacitet likväl som större geografisk täckning, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Easy2You har sedan 2018 tredubblat sin omsättning och verksamhetens förväntas i år omsätta runt 60 MNOK. Företagets teknologiplattform Technology AS kommer stötta Best Transports last mile-tjänster i Norge. Plattformens avancerade algoritmer säkerställer smidiga leveransupplevelser och gör att mottagare kan välja tidpunkt för leverans inom ett en-timmesfönster.

Easy2Yous VD Espen Slyngstad går i slutet på augusti in som VD i Norge och Affärsområdeschef för Best Transports norska verksamhet och kommer ingå i transportföretagets ledningsgrupp.

– Vi är väldigt nöjda över att vi i Best Transport har en aktör som delar våra ambitioner om att ge en exceptionell kundupplevelse i kombination med snabba och precisa leveranser. Vi ser nu fram emot att kunna erbjuda våra kunder inom både B2C och B2B ännu bättre service, utökat tjänsteutbud och en stor geografisk räckvidd, säger Espen Slyngstad, VD på Easy2You.

Städer med lokala kontor i Norge:

  • Bergen
  • Kristiansand
  • Oslo
  • Rudshøgda
  • Sarpsborg
  • Stavanger
  • Trondheim
  • Ålesund

Kontakt

Niklas Knight
VD, Best Transport
076-142 52 37
niklas.knight@besttransport.se

Espen Slyngstad
VD, Easy2You
+47-934 00 825
espen.slyngstad@e2y.no

Nyhetslistan