best_lastcyklar.png

1 juli 2019

Få dina inköp i Nordstan hemcyklade med Best Transport

Shoppa loss i en av Nordstans många butiker och få inköpen hemlevererade med lastcykel inom ett par timmar - det är planen när Nordstan nu blir Göteborgs cityhub för lastcyklar från Best Transport.

Hemleverans inom ett par timmar – det kommer Nordstans butiker att kunna erbjuda de ca 30 miljoner besökare som årligen shoppar i köpcentrumet. Samtidigt bereds möjlighet för butikerna att utveckla omnichannel-lösningar, där butikerna fungerar som lager, för den växande e-handeln.

-Vi välkomnar Best Transport till Nordstan och ser framemot ett gott samarbete. Förhoppningen är att våra butiker framöver ska använda lastcyklar för att leverera varorna till sina kunder på detta smidiga sätt, oavsett om det handlar om inköp gjorda i butik eller för varor som handlas online, säger Magnus Zingmark, Hållbarhetsprojekt Nordstan.

Med Best Transports lastcyklar kombineras fördelarna med en snabb och bekväm hemleverans med att kunden samtidigt gör ett smart miljöval. Genom att få varorna hemcyklade reduceras leveransens energi- och resursförbrukning kraftigt.

– För oss på Nordstan är det viktigt att tänka på hållbarhet i hela värdekedjan. Det känns därför självklart att vi tillsammans med Best Transport erbjuder våra butiker och besökare ett miljösnällt leveransalternativ. Att Nordstan dessutom blir navet som Best Transports lastcyklar utgår ifrån och att vi därmed medverkar till minskad biltrafik i Göteborg känns extra bra, säger Magnus Zingmark.


Smartare logistik och trevligare stadsmiljö
Utöver en god inverkan på miljön finns det också positiva effekter i form av lägre bullernivåer, minskad trafikträngsel och frigjorda ytor. I och med att lastcyklarna kommer fram obehindrat överallt förbättras också leveransprecisionen.

– Vi är väldigt glada över att Nordstan nu blir cityhub för våra lastcyklar. Med lastcyklar är det lättare at komma fram och det går betydligt snabbare. Jag övertygad om att det snart kommer krylla av miljövänliga orangea lastcyklar i Göteborg, säger Niklas Falk, Affärsområdeschef på Best Transport i Göteborg.


Kort fakta om lastcykeln

  • Drivs till 100% av el
  • Endast 86 cm bred (smalare än trehjuliga familjelastcyklar)
  • Klarar en volym upp till 1 m3
  • Har ca 5 mils räckvidd
  • Inbrottssäker container som är designad att klara av väder och vind

Kontakt

Niklas Falk
Affärsområdeschef Göteborg, Best Transport
031-80 50 07
niklas.falk@besttranport.se

Magnus Zingmark
Hållbarhetsansvarig, Nordstan
070-385 65 95
magnus.zingmark@nordstan.se

Nyhetslistan