hemleverans_terminal.png

19 december 2018

Spår historiskt volymrekord under jul

Hektiska shoppinghögtider ställer allt högre krav på logistikaktörer. Best Transport ska leverera julklappar till dörren fram till dagen före julafton och är nu redo att slå historiska volymrekord under jul. Hur förbereder sig åkerierna för att möta vågen av köpstarka svenskar under julhandeln? Best Transport har tagit tempen på Arda Demirbas som driver ett åkeri med Best Transport som uppdragsgivare.

E-handeln tar ordentlig fart under årets sista kvartal. Black Week har kommit att bli en av de mest hektiska shoppingperioderna under året och som förväntat blev det ett rekordår. Best Transports prognos om att hemleveransvolymerna skulle öka rejält jämfört med förra året visade sig vara en korrekt analys. Antalet hemleveranser var nämligen hela 47 procent fler än 2017.

Startade eget åkeri efter Best Academy

En av de som arbetade under den fullspäckade veckan var Arda Demirbas. Sedan juni i år driver han ett eget åkeri med Best Transport som uppdragsgivare. Arda har arbetat med logistik större delen av sitt arbetsliv och i våras gick han Best Transports utbildning Best Academy. Efter utbildningen startade Arda sitt åkeri. Genom Best Transports starka tillväxt har han kunnat utöka antalet fordon från ett till fyra stycken, bara under verksamhetens första halvår.

Nyligen avslutade Arda sin första Black Week som enligt honom var en betydligt mer hektisk arbetsvecka än vanligt.

– Den största utmaningen under Black Week var det höjda antalet leveranser som skulle genomföras varje kväll. Därför krävdes ett bra teamwork mellan förare och Best Transports trafikledning och terminal. Något som jag tycker att vi lyckades galant med. Från Best Transport får vi som chaufförer en förplanerad rutt att köra efter, vilket underlättar och effektiviserar mitt arbete, säger Arda Demirbas.

Best Transport spår en rekordjul

Allt fler väljer att handla julklappar på nätet vilket också syns i Best Transports leveransvolymer. De tre senaste åren har hemleveranserna under december varit närmare dubbelt så många jämfört med snittet för årets övriga månader. Trots att det i år är färre leveransdagar under julperioden spår Best Transport en rekordmånad med en minst lika stor ökning som i fjol. Arda har höga förväntningar på de kommande veckorna och ser fram emot hektiska dagar och utmaningen som julhandeln innebär.

– Under julruschen kommer mitt åkeri att arbeta på högvarv. I Stockholm har vintern ännu inte kommit men vi vet att ett ordentligt snökaos kan ställa till det i trafiken. Om det blir mycket snö finns risken att bilarna fastnar och jag har därför förberett genom att placera spade och sand i samtliga bilar, fortsätter Arda Demirbas.

För att möta det ökade trycket under julhandeln har Best Transport valt att utöka kapacitet vad gäller fordon, chaufförer, terminalpersonal och linjetrafik. Transportbolaget levererar dessutom in i det sista. I Stockholm och Uppsala levereras klappar även den 22 och 23 december och i övriga landet fram till och med den 21 december. Best Transport gör det på så sätt möjligt för e-handlare att leverera till de som är ute i sista stund.

– Just nu är vi inne i en av våra mest intensiva perioder. Vi har en prognos som tyder på att antalet leveranser under december kommer slå rekord igen. Vi har därför utökat kapaciteten på flera områden. Dessutom levererar vi paket hela vägen fram till julafton, detta för att underlätta julhandeln för e-handlarna men också för att garanterat leverera konsumenternas klappar i tid, säger Niklas Knight, vd på Best Transport.

Kontakt

Niklas Knight
VD, Best Transport
076-142 52 37
niklas.knight@besttransport.se

Nyhetslistan