plantagen.png

21 maj 2018

Hemleveranser av växter och trädgårdsinredning blir verklighet – Best Transport och Plantagen inleder samarbete

Efterfrågan online på växter och tillbehör har sått frö för ett samarbete mellan logistikpartnern Best Transport och Plantagen, som nu får möjlighet att växa in i e-handeln. Samarbetet innebär hemleverans för konsumenter i Stockholm och Uppsala, under veckans alla dagar och med möjlighet till samma dag-leveranser.

Plantagen och Best Transport inleder nu ett samarbete om hemleveranser där transportföretaget blir en viktig del i Plantagens e-handelsuppstart. Först ut att få tillgång till detta är cirka 2,4 miljoner konsumenter i Stockholm och Uppsala samt närmare 800 000 konsumenter i Stor-Oslo. Ambitionen är dock att utöka erbjudandet till fler orter i Norden.

Samarbetet innebär att Best Transport levererar hem samtliga dagar i veckan i Sverige och måndag till fredag i Norge. I båda länderna erbjuds möjlighet till samma dag-leveranser. En av utmaningarna med e-handelsuppstarten för Plantagen har varit att hitta en logistikpartner som kan hantera de försändelser som är för stora för det vanliga hemleveransflödet. Något som man nu funnit i Best Transport.

– Det här är ett samarbete som vi är mycket stolta över. Vi på Best Transport har stort fokus på samma dag-leveranser och har väldigt hög punktlighet. Vår nordiska räckvidd är också en anledning att samarbeta med oss, det gör steget ut till fler orter i Norden enklare med en heltäckande partner, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

– Med Best Transport når vi nu ut på ett helt nytt sätt vilket stärker vår e-handelssatsning. Vi vet att det finns stor efterfrågan på att kunna handla växter och tillbehör online och vi kommer kunna möta de behoven med det här nya samarbetet. I processen att hitta rätt transportpartner har det också varit viktigt att tillgodose möjligheten att kunna hantera paket och försändelser som är både ömtåliga och stora, säger Kenneth Grönlund, Omni-Channel Manager, på Plantagen.

Sista beställningstiden för samma dag-leveranser är 13.00 och leveranser sker då mellan 18-22. Som vanligt har kunderna vid övriga leveransalternativ möjlighet att välja tidsfönster själva, antingen mellan kl. 11-16 eller 16-22.

Kontakt

Niklas Knight
VD, Best Transport
076-142 52 37
niklas.knight@besttransport.se

Kenneth Grönlund
Omni-Channel Manager, Plantagen
070-685 78 80
kenneth.gronlund@plantagen.se

Nyhetslistan