Best_Hemleverans_10ar

19 mars 2024

Best Transport firar 10 år av framgångsrika hemleveranser i Sverige

Best Transport, logistikbranschens pionjär inom hemleveranser, firar nu ett imponerande 10-årsjubileum av att leverera varor som handlats online hela vägen hem till svenska konsumenter. Sedan den första historiska hemleveransen i mars 2014 har Best Transport fortsatt att leda utvecklingen genom att erbjuda banbrytande lösningar och snabba hållbara leveranser.

Under det senaste decenniet har hemleveranser i Sverige genomgått en betydande förändring, med Best Transport i spetsen för utvecklingen. Det var i mars 2014 som Best Transport, tillsammans med Apotea, bröt ny logistikmark genom att utföra de första hemleveranserna kvällstid i Sverige. Det som från början var en pilot i Stockholm utvecklades i snabb takt och har idag vuxit till en lika självklar som uppskattad tjänst av både e-handlare och konsumenter i mer eller mindre hela Sverige.

– De senaste 10 åren har varit en fantastisk resa av kontinuerlig innovation och tillväxt för oss på Best Transport. Med hjälp av avancerad teknik och branschledande logistiksystem har vi inte bara lyckats möta, utan överträffat, förväntningarna när det gäller snabbhet, tillförlitlighet och bekvämlighet. Vi är stolta över att ha spelat en central roll i att forma och driva utvecklingen av leveranser hem till konsumenter i Sverige, säger Jimmy Swalén, Head of B2C på Best Transport.

I början av 2010-talet var hemleveranser till konsument ännu ovanliga. De få alternativ som fanns på marknaden var långsamma och oprecisa, ingen hade kontroll på exakt när en leverans skulle ske. En sak var dock säker: leveransupplevelsen lämnade en hel del kvar att önska. Både Best Transport och Apotea tog fasta på detta och blev tillsammans pionjärer inom de svenska hemleveranserna.

– På Apotea hade vi tidigt som ambition att erbjuda snabba leveranser direkt hem till dörren, vid den tidpunkt som passade kunden bäst. Detta var något som Best Transport kunde erbjuda. Vi utvecklade även kyltransporter tillsammans med dem för att få en kontrollerad obruten kylkedja, vilket krävs för vår apoteksverksamhet. Under åren har Best Transport varit en samarbetspartner som delat vår vision om hållbara lösningar och tillsammans har vi varit - och fortsätter att vara - drivande i utvecklingen av fraktbranschen. Vi har gemensamt drivit på utvecklingen av fossilfria leveranser där vi båda nu ligger i framkant. Apotea är glada över att, tillsammans med Best Transport, fortsätta erbjuda våra kunder snabba och fossilfria leveranser hela vägen fram till dörren, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Best Transports framgångar har kommit till följd av företagets fokus på att hålla sig i framkant när det gäller de senaste trenderna och teknologiska framstegen, såsom exempelvis realtidsspårning av leveranser, i kombination med en kraftig geografisk expansion och betydande utbyggnad av infrastruktur. Under de senaste åren har last mile-aktören också gång på gång befäst sin ledande roll inom hållbarhet i transportbranschen; bolaget var först i Sverige med att ställa om till fossilfria hemleveranser år 2020 och ett år senare infördes kollektivavtalskrav hos anslutna åkerier. Därigenom satte företaget ribban högt för resten av transportbranschen, vilket fått fler aktörer att agera och följa i Best Transports fotspår.

– Vi är dedikerade till att fortsätta att överträffa våra kunders förväntningar genom att på ett hållbart sätt leverera enastående leveranskvalitet varje dag. Vår 10-åriga milstolpe är bara början på vår resa och vi ser fram emot vidare tillväxt samt att fortsätta erbjuda innovativa lösningar och en förstklassig service till våra kunder i många år framöver, säger Mats Steen, Group CEO på Best Transport.

Kontakt

Nyhetslistan