Lär känna oss

Om Best Transport

Startskottet

Vi blev till 1976, det var nämligen då Bengt Alm startade "Benkes Budbilar". Redan 1984 byttes namnet ut och vi blev BEST. De första tolv åren höll vi till i Stockholmsregionen. Sedan, år 1988, öppnade vi vårt kontor i Göteborg. Och efter det har vi bara fortsatt att växa.

Best Transport finns idag med egen verksamhet i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Växjö, Jönköping, Oslo och Köpenhamn. Via franchisetagare och partners finns vi på ytterligare ett tjugotal orter i Sverige.

Några årtal längs vägen

  • 1998 - Året då vi, som första transportbolag i Sverige, införde internetbokning av transporter.
  • 2014 - BEST & ASA Transporter gick ihop och blev Best Transport.
  • 2015 - Vi börjar klimatkompensera alla våra transporter. Samtidigt växer vi så det knakar. Best Transport får kontor i Malmö, Uppsala och Växjö. Vår verksamhet utökas också till Norge.
  • 2017 - Best Transport startar upp i Danmark.
  • 2018 - Miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas
  • 2019 - Best Transport får kontor i Jönköping
  • 2020 - Best Transport utökar verksamheten i Norge till ytterligare sju norska städer. Dotterbolaget Best Labs startas.

Best Transport idag

Best Transport erbjuder bud- och distributionstjänster, hemleveranser och IT-logistik. Idag är vi närmare 670 fordon som utför tusentals uppdrag varje dag. Tillsammans arbetar vi målmedvetet för att nå vår vision:

"Become the preferred customer choice in last-mile and express services within Northern Europe based on honest sustainable performance."

Vi utbildar framtidens chaufförer

Vi utför bud- och distributionstjänster och hemleveranser för våra kunders räkning. Det innebär att vi representerar våra kunders varumärken. Att ge både dig som kund och mottagaren en god leveransupplevelse är därför oerhört viktigt för oss.

För att säkerställa hög kvalitet på våra leveranser utbildar vi framtidens chaufförer genom vår utbildning Best Academy.

Läs mer