Best_Cake

31 maj 2022

Premiär för de första hem- och boxleveranserna med emissionsfri elmoped

Best Transport i pilot med CAKE

Redan för två år sedan erbjöd Best Transport, som första last mile-aktör i Sverige, e-handlare och svenska konsumenter helt fossilfria hemleveranser. Sedan dess har Best Transport fortsatt satsa inom hållbarhetsområdet genom investeringar som ska trygga den fossilfria omställningen. Nu är det premiärdags för den senaste stjärnan på elektrifierings-himlen – leverans med emissionsfri elmoped.

Best Transport är last mile-aktören som bevisat att hem- och boxleveranser kan vara snabba och bekväma, samtidigt som de är hållbara för människa och miljö. Sedan 2020 framförs företagets fordon uteslutande på förnybara bränslen och en medveten elektrifieringssatsning gör att emissionsfria elfordon stadigt ökar i Best Transports stora fordonsflotta.

– Hållbarhet är en central del i Best Transports affärsidé och det är viktigt för oss att vi kan tillfredsställa dagens behov av snabba transporter på ett miljömässigt hållbart sätt samtidigt som vi ser till att de investeringar vi gör idag tryggar framtiden för kommande generationer, säger Niklas Knight, Koncernchef på Best Transport.

Nu initierar Best Transport en pilot med det svenska elmotorcykel- och mopedbolaget CAKE, ett företag vars agenda är att inspirera och accelerera omställningen till ett noll-utsläppssamhälle. Piloten, som påbörjas i månadsskiftet maj-juni, kommer att rullas ut i Stockholmsområdena Liljeholmen, Gröndal, Liljeholmskajen, Hammarby Sjöstad och Årsta. Invånarna i dessa områden kan därmed få sina onlineköp levererade hem till dörren eller närmsta paketbox med Best Transports och CAKEs elmopeder.

– Världens storstäder står inför stora utmaningar både kring utsläpp och trängsel och de svarar nu med införande av förbud och krav på förändring. Därför är det lovande att Best Transport utvärderar helt nya fordonsalternativ för hem- och boxleveranser, baserade på CAKEs eldrivna lösningar, säger Alex Jonsson, chef för affärsområdet :work på CAKE.

Elmopederna, som klarar en volym upp till 1 m3, är 100% eldrivna och kommer laddas med förnybar energi på Best Transports terminal. De emissionsfria elmopederna har naturligtvis en god inverkan på miljön, men det följer också med andra positiva effekter i form av sänkta bullernivåer, minskad trafikträngsel och stadsytor som frigörs i trånga stadskärnor. Elmopederna underlättar dessutom, tack vare att de kan framföras av chaufförer med mopedkörkort, rekryteringen av nya chaufförer.

– Under de senaste åren har det blivit tydligt att det är trångt om plats i våra stadskärnor och vi ser också en ökad reglering av trafik i städer. Detta gör att vi måste hitta fordonsalternativ som ökar framkomligheten och därmed även effektiviteten. Jag är därför övertygad om att vi kommer se denna typ av hållbara fordon ta över allt mer av städernas last mile-logistik, avslutar Niklas Knight.


Kort fakta om elmopeden

  • Drivs till 100% av förnybar el
  • Klarar en volym upp till 1 m3
  • Har ca 9 mils räckvidd
  • Utrustad med Anti-theft-utrustning
  • Designad att klara av väder och vind


Om CAKE

CAKE är en svensk tillverkare av lätta, elektriska motorcyklar och mopeder, vars syfte är att bidra och inspirera till ett nollutsläppssamhälle. Modellerna bygger för närvarande på tre olika plattformar – den lätta offroadmotorcykeln Kalk, den modulära Ösa och den smidiga pendlaren Makka. Tack vare ett omfattande utbud av tillbehör och konfigurationsmöjligheter vänder sig CAKE till en bred matris av användare och applikationer, inklusive kommersiell användning vid leveranser och andra stadstransporter.

CAKE har sedan starten mottagit en mängd utmärkelser och erkännanden för sin design och innovativa syn på mobilitet och andra samhällsutmaningar. Bland annat har man både år 2021 och 2022 utsetts till ett av världens mest innovativa företag av Fast Company samt mottagit utmärkelsen Time Magazine 100 most important inventions 2021. Läs mer om CAKE på: www.ridecake.com

Kontakt

Niklas Knight
Koncernchef, Best Transport
niklas.knight@besttransport.se

Christian Lundgren
PR-ansvarig , CAKE
christian.lundgren@ridecake.com

Nyhetslistan