best_bud.png

25 juli 2019

Här är svenskarnas drömbud

I takt med att e-handeln växer explosionsartat blir servicen kring leveranserna allt viktigare.Men vem är egentligen drömbudet enligt svenskarna? Mest populär är Leif GW Persson, tätt följt av Kung Carl XVI Gustaf och Mia Skäringer. Dessutom ska budet vara punktlig, trevlig och informerande om svenskarna får bestämma.

Hos Best Transport ökade antalet hemleveranser med 70 procent 2018 jämfört med året innan och allt fler möter i dag en chaufför vid ytterdörren. Transportaktören har i sin senaste undersökning därför tagit reda på vem mottagarna helst ser levererar hem budet. Leif GW Persson toppar listan över svenskarnas drömbud. Den folkkäre kriminologen och författaren följs av inga mindre än Kung Carl XVI Gustaf, Mia Skäringer och Kronprinsessan Victoria.

Punktlighet viktigast bland konsumenterna
Best Transport har även tagit reda på vilka egenskaper som svenskarna tycker är viktigast hos budet. Hela sju av tio anser att punktlighet är viktigast. Trevlig, informerande och välklädd hamnar också högt upp på listan. Svenskarna verkar dock inte vara måna om att få sig en pratstund med budet. Endast tre procent tycker nämligen att det är viktigt att personen som levererar är pratglad eller rolig.

– För oss är det otroligt viktigt att våra kunder är nöjda med våra leveranser och den direktkontakt de har med våra förare. Vi jobbar därför dagligen med att upprätthålla och utveckla kundupplevelsen. Bland annat har vi förarutbildningen Best Academy i vilken vi exempelvis förser chaufförer med värden som Best Transport står för inom kundbemötande, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Topp tio: Här är svenskarnas drömbud

  1. Leif GW Persson
  2. Kung Carl XVI Gustaf
  3. Mia Skäringer
  4. Kronprinsessan Victoria
  5. Charlotte Kalla
  6. Jonas Sjöstedt
  7. Zlatan Ibrahimovic
  8. Glenn Hysén
  9. Alexander Skarsgård
  10. Stefan Löfven

Ladda ner hela undersökningsresultatet:
Undersökningsresultat – det här är svenskarnas drömbud

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Best Transport och pågick under perioden 12 till 13 februari 2019. Sammanlagt genomfördes 1 002 intervjuer via internet med män och kvinnor 18+ år i Sverige.

Kontakt

Niklas Knight
VD, Best Transport
076-142 52 37
niklas.knight@besttransport.se

Nyhetslistan